Choroby i szkodniki Rododendrona
Brązowiejące liście
Katchat myślisz że przesadzenie mu pomoże? Mam do wyboru miejscówkę przy północnej ścianie domu (słońce tylko wczesnym rankiem) albo przy wschodniej (słońce mniej więcej do południa) - gleba wszędzie marna. Co lepsze? A może lepiej na jesieni? Kobitka w szkółce radziła nie przesadzać - ale skoro nie wie o czym mówi...
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chory Rododendron
? ??
"kupujesz jeden wielki worek torfu kwaśnego i drugi mniejszy czegoś odżywczego, sfermentowanej kory
człowiek całe życie się uczy i nie jestem złośliwy
nawet o adres poproszę producenta
"kupujesz jeden wielki worek torfu kwaśnego i drugi mniejszy czegoś odżywczego, sfermentowanej kory
człowiek całe życie się uczy i nie jestem złośliwy
nawet o adres poproszę producenta
Asprokol, o co ci znowu chodzi? Jak już piszesz to z sensem proszę
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
Z sensem - proszę bardzo
Nie ma w sprzedaży sfermentowanej kory
kora dodana do podłoża się rozkłada pobierając azot więc nie jest odżywcza a nawet zmniejsza zasobność podłoża ( dodaje się jej aby poprawić strukturę i napowietrzenie korzeni )
A jak już się odezwałaś to zapytam o te 3 mizeroty w chwastach wyleczyłaś je ?? A co z tym badylkiem ze śmietnika przemienił się we krzak podobny np do tego ??
Bo ogród to nie bajka gdzie jeden pocałunek zmienia oset w ostrokrzew.
Nie ma w sprzedaży sfermentowanej kory
kora dodana do podłoża się rozkłada pobierając azot więc nie jest odżywcza a nawet zmniejsza zasobność podłoża ( dodaje się jej aby poprawić strukturę i napowietrzenie korzeni )
A jak już się odezwałaś to zapytam o te 3 mizeroty w chwastach wyleczyłaś je ?? A co z tym badylkiem ze śmietnika przemienił się we krzak podobny np do tego ??
Bo ogród to nie bajka gdzie jeden pocałunek zmienia oset w ostrokrzew.
Asprokol, kora sfermentowana czy też przefermentowana czy też przekompostowana jest w sprzedaży... Z tego co wiem i czytałam, jest bogatym w substancje odżywcze surowcem dzięki właśnie przefermentowaniu i super wzbogaca podłoże.
O jakie 3 mizeroty ci chodzi? Moje różaneczniki są zdrowe i pięknie rosną, nie siedzą w żadnych chwastach. Jeden mały, o którym pisałam dawno demu że o nim zapomnieliśmy na lata i zniknął w chaszczach, został rok temu przesadzony i odżył.
I o jaki badylek ze śmietnika ci chodzi..?
O jakie 3 mizeroty ci chodzi? Moje różaneczniki są zdrowe i pięknie rosną, nie siedzą w żadnych chwastach. Jeden mały, o którym pisałam dawno demu że o nim zapomnieliśmy na lata i zniknął w chaszczach, został rok temu przesadzony i odżył.
I o jaki badylek ze śmietnika ci chodzi..?
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
Zamykam wątek z uwagi na ilość postów i otwieram Chory Rododendron cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=43&t=77766
GERTRUDA
GERTRUDA