Popękane kapusty
Sama uprawiam od wielu lat kapustę takie coś nie robi mi się nawet na rozsadniku tzn. nie wykorzystane sadzonki rosnące bardzo gęsto po pewnym czasie listki zaczynają się im zwijać w maleńkie główki oczywiście je wyrywam miewam czasami pojedyncze sztuki podobne do Twoich ale my na to mówimy że to samce i je wyrzucamy bo one nigdy nie tworzą główek . Moim zdaniem to nie jest kapusta głowiasta . Pozdrawiam
liria1
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- coccinella
- 1000p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- coccinella
- 1000p
gienia, bałernem nie dysponuję niestety... ;) liczyłam na forum...
też siezaczynam zastanawiać, co z tego wyniknie, ale póki co zostawiam dla eksperymentu. I tak nic ju tam nie posadzę...
pastewna chyba nie, bo chyba prawdziwi bałernsi to się w tym sklepie nie zaopatrują. A co najciekawsze: na zdj to ona miała być taka normalna, głowiasta, tylko ciemniejsza, niż nasza polska...
też siezaczynam zastanawiać, co z tego wyniknie, ale póki co zostawiam dla eksperymentu. I tak nic ju tam nie posadzę...
pastewna chyba nie, bo chyba prawdziwi bałernsi to się w tym sklepie nie zaopatrują. A co najciekawsze: na zdj to ona miała być taka normalna, głowiasta, tylko ciemniejsza, niż nasza polska...
Dynka pisze:Od deszczu najpewniej, ...............................
Wydaje mi się Dynka iż masz rację że kapusta pęka Ci od deszczu. Hm.. a jak wycinasz ją to pęka Ci "pod nożem"?? U nas, tzn z rodzicami zajmuję się uprawą kapusty <rodzice więcej ja im tylko pomagam jak mam czas> kapusta pęka zazwyczaj jak miała mało wody gdy rosła, a teraz dostała wody i pęka.
"Sztuka życia - to cieszyć się małym szczęściem"