Bonsai - sztuka dla wszystkich,instrukcja tworzenia
Bomsai z sosny z szyszki z Pompejów
Winny krzew to jest to co mnie kręci
Złotokap jako bonsai
Chciałam poprowadzić swój złotokap jako drzewko bonsai. Czy ktoś może już to robił? Ile trzeba trzymać je by się wygięło?
Zdjęcia sprzed i po zasznurowaniu ;P drutów nie posiadam
Zdjęcia sprzed i po zasznurowaniu ;P drutów nie posiadam
Pozdrawiam Paula
- seven_of_nine
- 50p
- Od: 9 lut 2014, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Złotokap jako bonsai
Witaj
Tej rosliny jako bonsai nie uprawialam, aczkolwiek druty mozesz kupic np w Leroy, ostatnio nabylam zestaw 2 drutow, powlekany i niepowlekany za mniej niz 10 zl i dobrze sie sprawdza przy formowaniu moich bonsai.
Pozdrawiam.
P.S do admina: iPad nie ma opcji wstawienia polskich znakow, prosze o zrozumienie
Tej rosliny jako bonsai nie uprawialam, aczkolwiek druty mozesz kupic np w Leroy, ostatnio nabylam zestaw 2 drutow, powlekany i niepowlekany za mniej niz 10 zl i dobrze sie sprawdza przy formowaniu moich bonsai.
Pozdrawiam.
P.S do admina: iPad nie ma opcji wstawienia polskich znakow, prosze o zrozumienie
Resistance is futile!
Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0
Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0
Dzięki za odpowiedź na przyszłość będę wiedziała, ale rzemyki dały rade wystarczyły tylko 2 tygodnie żeby się wygiął.
Pozdrawiam Paula
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 lip 2015, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prowadzenie drzewek bonsai (liściastych) polega przede wszystkim na przycinaniu, wtedy roślina rozkrzewia się i tworzy ładny, zwarty pokrój.
Re: Identyfikacja roślin doniczkowych cz.6
Prosiłbym o pomoc co to dokładnie za roślina, przy okazji skorzystam z tego postu - pewnego dnia korzenie już nie trzymały i dosłownie wypadło mi to drzewko z doniczki. Kupiłem ziemię do bonsai i przesadziłem, było to gdzieś 2tyg. temu.
Do dzisiaj wypadły już prawie wszystkie liście. Jest możliwość to jeszcze odratować?
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Identyfikacja roślin doniczkowych cz.6
Pokaż dokładnie liście z bliska.
Ps. Wątek służy wyłącznie identyfikacji jaka to roślina.
Ps. Wątek służy wyłącznie identyfikacji jaka to roślina.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta