Wystawy kaktusów - informacje
- kasia31610
- 50p
- Od: 28 sie 2014, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wystawy kaktusów - informacje
Cudnie Mi się niestety nie udało wybrać w zeszłym roku, ale za to w tym chcę pojechać. Zdjęcia super. A jakie ceny kaktusików były? Niskie czy raczej dość wysokie??
Na pustyni kaktus cudem...
Ceny były różne w zależności od wielkości okazów ale mnie udało się kupić w granicach 5-6 zł i niektóre nie były wcale małe
Kasia
-
- 200p
- Od: 25 cze 2017, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również byłem w Krakowie na wystawie i mimo że był to już drugi dzień kiermaszu udało mi się nabyć ok. 12-letnie rośliny np. Mammillaria candida, która już w tym roku mi zakwitła. Sporo porozmawiałem z ekspertami więc na prawdę warto przyjechać.
Pozdrawiam,
Sławek
Sławek
- kasia31610
- 50p
- Od: 28 sie 2014, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super Ja chce kupić kilka podstawowych kaktusików, które będą mi fajnie rosły, bo mam głównie marketowe. Jakieś echinopsisy, echinofossulocactusy i gymnocalycium
Na pustyni kaktus cudem...
maryjan13 pisze:Oddział Śląski PTMK organizuje 2 wystawy kaktusów w 2018 roku :
25 - 27 maj 2018 r. w Krakowie w Ogrodzie Botanicznym UJ.
12 - 17 czerwiec 2018 r. w Palmiarni w Gliwicach.
Wiadomo od której godz będziecie w Krakowie?
Kasia
Dzwoniłam godzinę temu do Ogrodu Botaniznego i pani przekazała mi informację, że wystawa ?się instaluje? i nie wie od której będzie. Ja dla bezpieczeństwa wybiorę się jutro
Od godziny 10-tej można śmiało nabyć bilet wstępu za 9 zł do Ogodu Botanicznego i podziwiać kwiaty oraz ciernie
pierwsze wrzutki z dzisiejszego dnia wystawy w Krakowie poniżej;
Więcej fotek postaram się wrzucić w niedzielę.
Między strefą biznesową a wystawową natknąłem się prawdopodobnie na @ visa 77
śmigała w bieli między cierniami z tabletem w dłoni pozdrawiam wszystkich
pierwsze wrzutki z dzisiejszego dnia wystawy w Krakowie poniżej;
Więcej fotek postaram się wrzucić w niedzielę.
Między strefą biznesową a wystawową natknąłem się prawdopodobnie na @ visa 77
Dokładnie praca niestety nie pozwoliła na dłuższą wizytę ale udało się też zrobić jakieś zdjęciaFl00rek pisze:Między strefą biznesową a wystawową natknąłem się prawdopodobnie na @ visa 77
Kasia
-
- 200p
- Od: 25 cze 2017, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lublin trochę jednak za daleko jak się nie ma samochodu. Gdyby się ktoś wybierał z Rzeszowa niech da znać. No i fajnie byłoby jakieś fotki zobaczyć.
Pozdrawiam,
Sławek
Sławek
Kew Gardens & Barbican Conservatory London - trwałe ekspozycje kaktusów i sukulentów
Witam,
W ramach moich wojaży obfotografowałem 2 wystawy kaktusów i sukulentów w Londynie, w Kew Gardens oraz w Barbican Conservatory.
Kew Gardens jest przeogromne i przewspaniałe, mają powycinanie i skondensowane całe połacie większości stref klimatycznych, skupiłem się tylko na katusach i sukulentach ale biegiem to z 6 godzin potrzeba żeby zobaczyć wszystko, żeby obfotografować to ze 2-3 dni. Udało mi się też wreszcie upolować Fairy castle cactus nad giełdzie kwiatowej Columbian Street Market, o który poźniej musiałem walczyć z koleżanką, jak się poniewczasie okazało też zarażoną sukulentozą.
Linki do galerii na fotosiku poniżej:
https://www.fotosik.pl/u/Daemek/album/2510641
https://www.fotosik.pl/u/Daemek/album/2510643
Pozdrawiam
Demek
W ramach moich wojaży obfotografowałem 2 wystawy kaktusów i sukulentów w Londynie, w Kew Gardens oraz w Barbican Conservatory.
Kew Gardens jest przeogromne i przewspaniałe, mają powycinanie i skondensowane całe połacie większości stref klimatycznych, skupiłem się tylko na katusach i sukulentach ale biegiem to z 6 godzin potrzeba żeby zobaczyć wszystko, żeby obfotografować to ze 2-3 dni. Udało mi się też wreszcie upolować Fairy castle cactus nad giełdzie kwiatowej Columbian Street Market, o który poźniej musiałem walczyć z koleżanką, jak się poniewczasie okazało też zarażoną sukulentozą.
Linki do galerii na fotosiku poniżej:
https://www.fotosik.pl/u/Daemek/album/2510641
https://www.fotosik.pl/u/Daemek/album/2510643
Pozdrawiam
Demek