Moje udomowione doniczkowce
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
aconitum pisze:a ja razem z M. szukam takiego stojącego kwietniczka na chociaż 4 roślinki, tyle, żeby duża średnica doniczki się zmieściła...
a jakie się do Twojego mieszczą? 15cm? większe?
Mały kwietnik kupiliśmy w sklepie Społem "1001 drobiazgów" i tam wchodzą donice 19 i 21 cm a w tym do sufitu były haki na 11cm donice ale mój M dorobił własnoręcznie na takie duże jak potrzebowałam.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- empuza
cd zielonym do góry albo na dół jak kto woli
Niedawno zabrane z powietrza czekają bidule aż pani się zlituje i zafunduje im pierwszą jesienną kąpiel
Niedawno zabrane z powietrza czekają bidule aż pani się zlituje i zafunduje im pierwszą jesienną kąpiel
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
pozazdrościć M , no i kwietnika...empuza pisze: Mały kwietnik kupiliśmy w sklepie Społem "1001 drobiazgów" i tam wchodzą donice 19 i 21 cm a w tym do sufitu były haki na 11cm donice ale mój M dorobił własnoręcznie na takie duże jak potrzebowałam.
jakoś nie mogę znaleźć na właśnie takie donice ;(
Anka
Witam
Przeglądam ten wątek i zauważyłam (jeśli dobrze pamiętam nazwę), że hodujesz kaladium dwubarwne. Jakiś czas temu zachoworałam na tą roślinę, ale trudno ją dostać i hodowli niewiele wiem. Wiem tylko tyle, że to roślina cebulowa, na zimę zrzuca liście, i nie jest dość łatwa w uprawie. Opowiesz coś więcej o niej ? No i skąd ją masz ?
Z góry dziękuję
Przeglądam ten wątek i zauważyłam (jeśli dobrze pamiętam nazwę), że hodujesz kaladium dwubarwne. Jakiś czas temu zachoworałam na tą roślinę, ale trudno ją dostać i hodowli niewiele wiem. Wiem tylko tyle, że to roślina cebulowa, na zimę zrzuca liście, i nie jest dość łatwa w uprawie. Opowiesz coś więcej o niej ? No i skąd ją masz ?
Z góry dziękuję
Kasia
- empuza
No nie jest łatwy Rósł elegancko do momentu jak go rozsadziłam i ... padłTASIA pisze:Witam
Z góry dziękuję