Kilka moich zielonych :) agaM
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
Witaj Aga Ciekawe roślinki posiadasz a już callisia fragrans w dwójnasób mnie zaciekawiła. Po pierwsze kolekcjonuje takie a po drugie... tyle dobra w jednej doniczce Mało, że ciekawie wygląda to jeszcze zdrowe.
Półeczki na okno i mnie chodzą po głowie. Na razie ustawiłam jedną w kuchni, dwa rzędy ma, i już jest zapchana ;) Przytaszczyłam szklane półeczki, jeszcze muszę wykombinować jak to zamocować i będzie dużo miejsca a zaczyna mnie brać na sukulenty, więc miejsce na oknie jest ważne.
Nad paprociami rozwodzić się nie będę... mnie nie lubią ;( Choć z uporem je hoduję i marzą mi się łosie rogi.
Półeczki na okno i mnie chodzą po głowie. Na razie ustawiłam jedną w kuchni, dwa rzędy ma, i już jest zapchana ;) Przytaszczyłam szklane półeczki, jeszcze muszę wykombinować jak to zamocować i będzie dużo miejsca a zaczyna mnie brać na sukulenty, więc miejsce na oknie jest ważne.
Nad paprociami rozwodzić się nie będę... mnie nie lubią ;( Choć z uporem je hoduję i marzą mi się łosie rogi.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu cierpliwości ja sama fachowej nazwy nie znam tylko obiegową tj. tzw. 'kartofel' ;)
na wzejście tej roślinki czekałam ponad rok i już myślałam że zgniła i nie wzejdzie. Dwa razy ją przesadzałam bo nie byłam pewna czy czasem nie do góry nogami jej nie posadziłam ;)
okropnie wolno rośnie, ale przyspieszy, bo do jesieni będzie miał co najmniej metr wysokości i około tego rozpiętości..
dziś wygląda tak:
dziś wygląda tak: