dzięki, Aconite mówiła to samo!Zasadzę i pokaże po.tulipanka pisze:Jadziu, masz rację. Hoje sercowate to cudeńka Długo o nich marzyłam.
Co do m, to mój niestety też tak się troszczył o kwiatuszki, kiedy mnie w domu nie było, że kilka z nich nie przeżyło tej troski
Ewo, calisja to pokrewna trzykrotki. Bardzo łatwo się ukorzenia i nie ma z nią problemów. Szybko się jednak starzeje i co jakiś czas trzeba ją sobie odmładzać. :P
Moje doniczkowe - tulipanka
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po chwilowej przerwie postanowiłam pokazać co słychać na moich parapetach.
Zbierałam się to tego już od jakiegoś czasu, ale jakoś mi się nie chciało Chyba ta zima tak na mnie depresyjnie działa.
Dziś z rana zrobiłam mały przegląd i przy okazji pstryknęłam kilka fotek.
Ogólnie rzecz ujmując jest różnie..... Z jednych roślinek jestem zadowolona, ponieważ mimo zimy ładnie się trzymają, a na inne nie mogę patrzeć, gdyż po mimo mojej pielęgnacji i troski marnieją albo wcale nie rosną.
Zadowolona jestem z gasterii. Dostałam ją od forumowiczki rok temu. Ponieważ ma bardzo słaby system korzeniowy ledwo trzymała się w doniczce. Musiałam popodpierać ją z obydwu stron patyczkami bo chwiała się na boki. Tak sobie stała wiosnę i lato, mało do niej zaglądałam. Nawet nie wiem kiedy ukorzeniła się na tyle silnie, że przestała potrzebować tych podpórek.
Tak wyglądała rok temu
A tak dziś
Peperomka rok temu
i dziś
Czeka ją ciachanie, bo moim zdaniem korzystniej wyglądała rok temu.
Begonie. Tu zaliczyłam porażki Straciła dwie, te
Ale dobrze rosną mi te
Widzę, że tej wiosny czeka mnie dużo przesadzania. Sporo kwiatuszków podrosło i doniczki zrobiły się im za ciasne. Wkrótce trzeba zaopatrzyć się w ładne osłonki, ziemię, kamyki .... i zacznie się przyjemna (jak dla mnie) praca....
Jeśli interesuje Was dalsze "sprawozdanie z parapetów" to chętnie w miarę robienia porządków będę robić fotki i opisywać.
Zbierałam się to tego już od jakiegoś czasu, ale jakoś mi się nie chciało Chyba ta zima tak na mnie depresyjnie działa.
Dziś z rana zrobiłam mały przegląd i przy okazji pstryknęłam kilka fotek.
Ogólnie rzecz ujmując jest różnie..... Z jednych roślinek jestem zadowolona, ponieważ mimo zimy ładnie się trzymają, a na inne nie mogę patrzeć, gdyż po mimo mojej pielęgnacji i troski marnieją albo wcale nie rosną.
Zadowolona jestem z gasterii. Dostałam ją od forumowiczki rok temu. Ponieważ ma bardzo słaby system korzeniowy ledwo trzymała się w doniczce. Musiałam popodpierać ją z obydwu stron patyczkami bo chwiała się na boki. Tak sobie stała wiosnę i lato, mało do niej zaglądałam. Nawet nie wiem kiedy ukorzeniła się na tyle silnie, że przestała potrzebować tych podpórek.
Tak wyglądała rok temu
A tak dziś
Peperomka rok temu
i dziś
Czeka ją ciachanie, bo moim zdaniem korzystniej wyglądała rok temu.
Begonie. Tu zaliczyłam porażki Straciła dwie, te
Ale dobrze rosną mi te
Widzę, że tej wiosny czeka mnie dużo przesadzania. Sporo kwiatuszków podrosło i doniczki zrobiły się im za ciasne. Wkrótce trzeba zaopatrzyć się w ładne osłonki, ziemię, kamyki .... i zacznie się przyjemna (jak dla mnie) praca....
Jeśli interesuje Was dalsze "sprawozdanie z parapetów" to chętnie w miarę robienia porządków będę robić fotki i opisywać.
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Bardzo interesuje mnie sprawozdanie Przykro mi z powodu strat, ale i cieszę się z Twoich sukcesów Peperomka faktycznie korzystniej wygląda niższa i zwarta
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Zima to i mnie przytłoczyła najgorsze jest to że jak człowiek nie ma co robić to myśli o głupotach i jeszcze bardziej się dołuje, przynajmniej ja tak mam ,
Po gasterii widać ogromną różnicę, moja na razie stoi w miejscu, zobaczymy co dalej...
Widzę ze kolekcjonujesz begonki
Oczywiście czekam na dalsze relacje z porządkowania parapetów - wkrótce i u siebie muszę to samo zrobić, tylko tak mi się nie chce...
Po gasterii widać ogromną różnicę, moja na razie stoi w miejscu, zobaczymy co dalej...
Widzę ze kolekcjonujesz begonki
Oczywiście czekam na dalsze relacje z porządkowania parapetów - wkrótce i u siebie muszę to samo zrobić, tylko tak mi się nie chce...
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28