Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII
Tak, u nas. "W Polsce występuje w południowej części niżu. Rośnie w zaroślach, na brzegach lasów, zrębach i przydrożach".
Bez czarny:
Bez hebd:
Ja tu węszę podstęp przyrody ;)
Niby inne a rąbnąć się można jak kto mało obeznany z badylami. Wcale się nie dziwię, że zielarki wzbudzały postrach. Pewnie ktoś usiłował podpatrywać z czego i co robią ino się mylił. Zatem wiedźmy! Skoro zaczarowują rośliny ;)
www.pl.wikipedia.org/wiki/Bez_hebd www.survival.strefa.pl/r/bez.htm http://lysandra.blog.onet.pl/4,6,6,album.html www.lonicera.hg.pl/pom/samb_nig.html
Bez czarny:
Bez hebd:
Ja tu węszę podstęp przyrody ;)
Niby inne a rąbnąć się można jak kto mało obeznany z badylami. Wcale się nie dziwię, że zielarki wzbudzały postrach. Pewnie ktoś usiłował podpatrywać z czego i co robią ino się mylił. Zatem wiedźmy! Skoro zaczarowują rośliny ;)
www.pl.wikipedia.org/wiki/Bez_hebd www.survival.strefa.pl/r/bez.htm http://lysandra.blog.onet.pl/4,6,6,album.html www.lonicera.hg.pl/pom/samb_nig.html
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Grzebałam dzisiaj w doniczkach i skrzynkach na balkonie i... mam nieco miejsca ;)
A efekt tego grzebania jest taki:
Zastanawiam się co posadzić w skrzynce (zdjęcie przedostatnie) Wykopałam stokrotki i niezapominajki bo już mało reprezentacyjne były. Powędrują na podwórko.
A efekt tego grzebania jest taki:
Zastanawiam się co posadzić w skrzynce (zdjęcie przedostatnie) Wykopałam stokrotki i niezapominajki bo już mało reprezentacyjne były. Powędrują na podwórko.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, ależ to było ciekawe Byłam u Ciebie, obejrzałam dokładnie wszystkie rośliny, bratki, trzykrotki, beniaminki itd. pobluzgałam swobodnie na pocztę razem z wami, podgryzłam aniołka , wypiłam syropek z bzu (ale nie wiem z którego ) i nareszcie jestem na bieżąco
Pozdrowienia
Pozdrowienia
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Effa... truskawki śliczne choć mało jadalne ;) Za to rozrosną się na dorodne, kolorowe kępy (mam nadzieję!) Trawę przytaszczyłam specjalnie dla psa. Uwielbia ją obgryzać. Odkąd ją mam przynajmniej innych roślin mi nie gryzie. A i wygląda całkiem ładnie. Co do winobluszczy to są w niewielkich doniczkach. Na przyszły rok już muszę je przesadzić do większej. Te mają 2 lata ale mam taką już 4 letnią. Na balkonie mi się nie mieści i stoi na podwórku. Jutro zrobię fotkę.
A co do sąsiadki to... ona ma same bonsai Też jutro zrobię więcej fotek jej drzewek. Mam jej zgodę na pokazanie tych zdjęć. Bardzo miła dziewczyna A dzisiaj tyle.
Miluck... to zgromadzenie to moja bolączka. Nie potrafię utrzymać ładu na balkonie bo... za dużo roślin mi się podoba Więc mam taki miszmasz i tyle A co do kwitnącego to... chcę dokupić pelargonii. Lubię rośliny liściaste ale by ożywić to wszystko trzeba jakiegoś kwiatka... będą pelargonie Jedna mi przezimowała z zeszłego roku i już ma pąki. Pewnie niedługo zakwitnie. Na samym środku rosną pelargonie płożące, wiszą po drugiej stronie skrzynki, ale prawie mi nie kwitną Sama robiłam szczepki z nich i zielonego mam sporo, kwiatów niet. Nie wiem dlaczego.
Nalewko miło mi powitać Mam nadzieję, że smakowało a soczek był z odpowiedniego bzu ;) Zapraszam serdecznie częściej na kawkę, ciacho, widoki chabazi i... spokojnie można sobie pobluzgać na PP (i nie tylko) w miłym towarzystwie
A co do sąsiadki to... ona ma same bonsai Też jutro zrobię więcej fotek jej drzewek. Mam jej zgodę na pokazanie tych zdjęć. Bardzo miła dziewczyna A dzisiaj tyle.
Miluck... to zgromadzenie to moja bolączka. Nie potrafię utrzymać ładu na balkonie bo... za dużo roślin mi się podoba Więc mam taki miszmasz i tyle A co do kwitnącego to... chcę dokupić pelargonii. Lubię rośliny liściaste ale by ożywić to wszystko trzeba jakiegoś kwiatka... będą pelargonie Jedna mi przezimowała z zeszłego roku i już ma pąki. Pewnie niedługo zakwitnie. Na samym środku rosną pelargonie płożące, wiszą po drugiej stronie skrzynki, ale prawie mi nie kwitną Sama robiłam szczepki z nich i zielonego mam sporo, kwiatów niet. Nie wiem dlaczego.
Nalewko miło mi powitać Mam nadzieję, że smakowało a soczek był z odpowiedniego bzu ;) Zapraszam serdecznie częściej na kawkę, ciacho, widoki chabazi i... spokojnie można sobie pobluzgać na PP (i nie tylko) w miłym towarzystwie
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to Ci zazdroszczę mieć pod ręką takiego fachowca Teraz rozumiem, czemu naleciało Cię na kształtowanie drzewek bonsai, jakbym miała widok na takie cudo z balkonu to tym bardziej by mnie to mobilizowało. A sąsiadka zawsze jakichś rad udzieli Czekam z niecierpliwością na inne fotkiAlfaXIII pisze:.
A co do sąsiadki to... ona ma same bonsai Też jutro zrobię więcej fotek jej drzewek. Mam jej zgodę na pokazanie tych zdjęć. Bardzo miła dziewczyna
To prawda. Po tylu latach krążenia wokół bonsai właśnie te widoki mnie zmobilizowały Jak na razie przestudiowałam jedną (jedną!) jej książkę. Reszta nieco musi poczekać.
Nalewko... ślepa jestem czy cóś. Nie mogę znaleźć Twojej strony Podaj proszę link
A tak w ogóle to właśnie zauważyłam, że strelicja ma dwa młode liście. Tatam! Przyjęła się
Nalewko... ślepa jestem czy cóś. Nie mogę znaleźć Twojej strony Podaj proszę link
A tak w ogóle to właśnie zauważyłam, że strelicja ma dwa młode liście. Tatam! Przyjęła się
No to parę sąsiedzkich drzewek. Wybaczcie jakoś zdjęć ale mój aparat nie kocha zbliżeń.
Tyle udało mi się sfotografować. Resztę zasłaniają drzwi. A naprawdę sporo tego tam jest I widać, że ładnych parę lat już się temu poświęca.
Tyle udało mi się sfotografować. Resztę zasłaniają drzwi. A naprawdę sporo tego tam jest I widać, że ładnych parę lat już się temu poświęca.
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem pełna podziwu dla właścicielki :P :P
Popatrz co od jutra ma być w netto:
http://www.netto.pl/internet/nettopl/menu/main.nsf
Popatrz co od jutra ma być w netto:
http://www.netto.pl/internet/nettopl/menu/main.nsf
Nie wiem o co Ci chodzi bo wyświetla mi sie strona ogólna netto. Pomijam już, że nie ma Netto w Krakowie.
Dzisiejsze fotki z balkonowych wczasów
Wreszcie zaczynają wyglądać jako tako
Dzisiejsze fotki z balkonowych wczasów
Wreszcie zaczynają wyglądać jako tako