Oczko wodne , karasie vs karpie :)
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oczko wodne , karasie vs karpie :)
Zgadzam się całkowicie z Tobą że woda daje dużo radości...uspokaja.Ja uwielbiam podpatrywać jak się ptaszęta pluskają.Oczko przyciąga do siebie różne żyjątka z cieszę się bo widać że ogród żyje.
Piotrze lilie piękne zarówno w fazie kwitnienia jak i w pąkach...muszę i ja swoje tak uwiecznić ale to w pochmurną pogodę albo wcześniej trzeba wstać
Piotrze lilie piękne zarówno w fazie kwitnienia jak i w pąkach...muszę i ja swoje tak uwiecznić ale to w pochmurną pogodę albo wcześniej trzeba wstać
Pięknie u Cibie..... Moim marzeniem jest mieć oczko a w nim rybki i śliczne lilie ale czy kiedyś się doczekam to nie wiem... Nacieszę się pięknym widokiem u Ciebie.. Pozdrawiam
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Wam
Moje kolejne NN :
Moje kolejne NN :
O, moja była zupełnie taka sama! Ale też nie wiem, co to za odmiana. Jest przecudna.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Witaj. Ja też tej zimy straciłam przepiękne ryby. Moje oczko w najgłębszym miejscu ma 1,20, Do tej pory kładłam na wodę gruby styropian z wetknietymi w niego plastikowymi rurkami. Ponieważ jestem codziennie na ogródku (karmię sikorki), to jak woda przymarzła w rurkach, leciutko je przetykałam. Nigdy nie padła mi rybka!!! W tym roku jak można już było wyjąć rurki, a lód jeszcze był wyleciał z pod niego gaz. Już wiedziałam,że wszystko padło. Wyłowiłam 2 reklamówki ryb i 2 piekne duże żaby. Płakałam ze złości i było mi bardzo przykro. Woda była straszna, smród jak ch...a Wymieniłam wodę, oczyściłam dno. Nadal jednak miałam zieloną, brudną wodę.Uratowało się 10 rybek. Cieszyłam się bardzo.Wiesz, Piotrek, zakupiłam ZEOLIT, zrobiłam przepływ wody przez ten minerał i wyobraź sobie, mam super wodę. Widać dno i małże na nim. Glony nitkowe utrzymują sie w kącie cienistym, ale ich nie wyjmuję, bo rybki tam żerują. Co o tym myślisz? Pozdrawiam.
Muszę dokupić trochę pływających roślinek.
Muszę dokupić trochę pływających roślinek.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- PiotrekP
Właśnie nie wiem co to za odmiana, poszperam w necie ale dla mnie te lilie są wszystkie takie sameLineta pisze:O, moja była zupełnie taka sama! Ale też nie wiem, co to za odmiana. Jest przecudna.
Tosiu, zeolit pochłania związki chem. przez pierwsze 3 miesiące. Potem trzeba go reaktywować. Ja używam go tylko do usunięcia leków z oczka jak je stosuję. Może oczko w końcu Ci się ustabilizowało przy małęj ilości ryb?
- krzysztof988
- 50p
- Od: 6 maja 2012, o 20:35
-
- 10p - Początkujący
- Od: 29 maja 2011, o 17:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudo !!!! Gratuluję!!!!
-
- 500p
- Od: 6 sty 2008, o 07:24
na 100% - Nymphaea Hollandia
porównaj z tym linkiem
http://gardenforum.vot.pl/viewtopic.php ... c&start=16
porównaj z tym linkiem
http://gardenforum.vot.pl/viewtopic.php ... c&start=16
pozdrawiam
Jacek
Jacek
- dorka2501
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię PiotrekP
Popływałam po twoim oczku i powiem wielkimi słowami BOMBA,lilie przecudne...ja mam dwa oczka ale za to lilie marne w jednym oczku,skutek zeszłorocznej zimy i jeszcze w dodatku schodzi mi woda,zeby cos z tym zrobic musiałabym pomyslec o małym tzw.remoncie tego oczka,ale juz jest za pózno.a i jeszcze jedno pytanko...jaka głebokosc jest twojego oczka ze te lilie takie dorodne
Popływałam po twoim oczku i powiem wielkimi słowami BOMBA,lilie przecudne...ja mam dwa oczka ale za to lilie marne w jednym oczku,skutek zeszłorocznej zimy i jeszcze w dodatku schodzi mi woda,zeby cos z tym zrobic musiałabym pomyslec o małym tzw.remoncie tego oczka,ale juz jest za pózno.a i jeszcze jedno pytanko...jaka głebokosc jest twojego oczka ze te lilie takie dorodne
Zapraszam
Moje Małe Co Nieco...
Moje Małe Co Nieco...
- PiotrekP
Głębokość to około 1.20m . Dziękuję wszystkim za miłe słowa , bardzo budujące
Coś zimowego :
Coś zimowego :
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Piotrze
Co za widoki
Moje oczko podobnie wygląda z tym że ja nie robiłam żadnej przerębli -podobnie jak w ubiegłym roku...karpie przeżyły
Bardziej martwię się o lilie
Co za widoki
Moje oczko podobnie wygląda z tym że ja nie robiłam żadnej przerębli -podobnie jak w ubiegłym roku...karpie przeżyły
Bardziej martwię się o lilie
- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Witaj, piękne oczko, masz ten luksus oglądania go co dzień, ja niestety tylko w weekendy mam swoje, oczywiście pierwsze kroki na działce robimy do ryb
ciekawa jestem jak moje sobie radzą, grzałka i bąble zostawiłam im włączone, muszą dać radę.
Też mam jak Ty otoczone kamieniami, lecz ja mam kształt bardziej "jajowaty" a tu widzę okrągłe tak pięknie wygląda.....
ciekawa jestem jak moje sobie radzą, grzałka i bąble zostawiłam im włączone, muszą dać radę.
Też mam jak Ty otoczone kamieniami, lecz ja mam kształt bardziej "jajowaty" a tu widzę okrągłe tak pięknie wygląda.....
Pozdrawiam- Marzena