Kiedy najlepiej zasiac pomidory na rozsadę ?
Czym i jak nawozić pomidory ?
Mam pytanko. Jakim nawozem(chodzi o skład) i w jakim stadium rozwoju pomidorów należy nawozić pomidory hodowane w przydomowej foli??? Z góry dziękuje za pomoc
Re: Czym i jak nawozić pomidory???
Witam na forum.Ja mam dużą beczkę a w niej są kupki końskie i troszkę wrzuciłam tam liści pokrzyw.Tym podlewam moje pomidorki pod folią i raz zrobiłam oprysk miedzianem.Na razie się nic nie dzieje i mam nadzieje,że nie zachorują mi w tym roku,bo w tamtym pod koniec mi zachorowały,ale to była moja wina.Myślałam,że jak będzie cieplutko pod folia to pomidorkom będzie dobrze,a ja je zagrzybiłam,bo była za wysoka temperatura.Teraz pada deszcz a folię mam otwartą,żeby nie było za gorąco i wilgotno.I do beczek woda ścieka z daszku,będzie do podlewania pomidorków i ogórków.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 22 maja 2008, o 12:12
Kiedy najlepiej zasiac pomidory na rozsadę ?
Drodzy moi kiedy najlepiej zasiać nasionka pomidora na rozsadę ?Mam szklarnie nieogrzewaną zazwyczaj do szklarni przesadzam pod koniec kwietnia - tylko jest jeden problem bo nigdy nie mogę utrafić z rozsadą ponieważ zawsze mi jakoś źle wyrośnie jest zbyt wysoka, a bardzo chwiejna.I muszę dodać że hoduję ją w domu na parapetach.dziękuję
KASIA
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Duża i chwiejna rozsada pomidora wyrosła mi tylko raz - gdy zostawiłam ją pod opieką męża, bo wyjechałam do sanatorium. Podchodził do niej jak pies do jeża - podlał, i na tym koniec.
Ja natomiast, gdy tylko jest trochę ciepła, wynoszę ją na dzień na balkon, wieczorem wnoszę z powrotem na parapet. Gdy nie zapowiadają przymrozków, to i nocuje na balkonie. Wietrzyć, hartować, a będzie krępa.
Ja natomiast, gdy tylko jest trochę ciepła, wynoszę ją na dzień na balkon, wieczorem wnoszę z powrotem na parapet. Gdy nie zapowiadają przymrozków, to i nocuje na balkonie. Wietrzyć, hartować, a będzie krępa.
Waleria
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 22 maja 2008, o 12:12