Wspomnienie Lata cz.1
Wspomnienie Lata cz.1
Już myślę o nowym sezonie-pewnie wy też . Co roku na moim balkonie pojawiają się nowe kwiaty i nie tylko, jednak mogę sadzić tylko rośliny które wytrzymują bardzo dużą tempetaturę i słońce. Tak wyglądały w połowie sezonu . Z powodu braku miejsca w doniczkach zwisających mój ślubny zakupił mi na prezent urodzinowy to cacko , jednak jak na osobę, która nie przepada za moim wariactwem nad wyraz rozszalał się z zakupem tych wszystkich kwiatów, na moją uciechę
Te kupiłam w obi jako million bells, są 3 razy mniejsze niż surfinie,a podlewałam tylko często wodą, jednak nie nacieszyłam się nimi długo, poniweaż na nich zaczeły żyć własnym życiem jakieś dziwne białe ni to muszki, ni to robaczki . Za to zebrałam z nich nasionka może w tym roku będą piękne i bez muszek
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu, też jestem wielbicielką osteospermum, jednak ja swoje kupowałam po kilka złotych. Tak się w nich zakochałam, że je teraz w garażu trzymam, bo uparłam się, by je zachować do przyszłego roku ;) Nasionka też mam, ale to takie "lepszejsze" odmiany, darowane przez forumowiczkę (ściskam Cię, Agnieszko!) - więc będę Cię podglądać przy wysiewie Twoich, by się czegoś nauczyć
- eba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Widać, że masz dobrą rękę do kwiatów . Pięknie ci rosną .
Mój balkon niestety nie wygląda tak dekoracyjnie jak twój. Nie wszystkie kwiaty na nim wytrzymują, bo jest od strony południowo-zachodniej, a do tego jest wysunięty i wiatr po nim hula jak sobie chce. Jedyne, co mi dobrze się na nim udaje, to kaktusy i sukulenty.
Dziękuję za rady z gatunkami światłolubnumi, już sobie zanotowałam w kajeciku i będę takich szukać na wiosnę.
Może pochwalisz się też i domowymi roślinami
Mój balkon niestety nie wygląda tak dekoracyjnie jak twój. Nie wszystkie kwiaty na nim wytrzymują, bo jest od strony południowo-zachodniej, a do tego jest wysunięty i wiatr po nim hula jak sobie chce. Jedyne, co mi dobrze się na nim udaje, to kaktusy i sukulenty.
Dziękuję za rady z gatunkami światłolubnumi, już sobie zanotowałam w kajeciku i będę takich szukać na wiosnę.
Może pochwalisz się też i domowymi roślinami